De startpagina van Teletekst. De welbekende pagina 100. het herkenbare blauw, zwart en wit. De startpagina naar de wondere wereld van teletekst. Dit is het portaal waarin je je kan onderdompelen in de wondere wereld van dit fantastische medium.

NOS Teletekst

Pagina 100 van teletekst. Wie kent deze pagina nu niet. De startpagina die vele huishoudens doet voorzien van het laatste nieuws. Op deze pagina vind je de index van teletekst en de belangrijkste headlines van het laatste nieuws.

Veelgestelde vragen over teletekst

Wat is teletekst?

Teletekst is een extra laag die wordt meegstuurd met de uitzending. Via deze laag kan je allemaal extra informatie opvragen. Denk aan voetbaluitslagen, het laatste nieuws of het weer. Teletekst werkt snel en is altijd up-to-date.

Waar zit teletekst bij Ziggo?

Ook bij moderne vormen van televisie wordt er nog steeds gebruik gemaakt van teletekst. Dus ook via Ziggo kan je teletekst bekijken. Druk hiervoor op de knop met de 3 puntjes. Hiermee roep je teletekst op. Ook kan er een knop op je afstandsbediening zitten met de tekst "text".

Hoe krijg ik teletekst op TV?

Veel zenders gebruiken al geen teletekst meer. In Nederland is de meest gebruikte vorm van teletekst nog bij de publieke omroep. Pak hiervoor je afstandsbediening van je televisie. Ga naar NPO1, NPO2 en NPO3, druk op je afstandsbediening op de teletekst knop. en toets het nummer in van de pagina die je wilt bekijken. De meeste televisies starten op pagina 100.

Hoe werkt teletekst?

Teletekst is een apart signaal wat met de reguliere uitzending wordt meegestuurd in de beeldlijnen. Teletekst is dus altijd aanwezig, maar het valt net buiten het normale beeld. Op verzoek van de kijken wordt deze laag met informatie op het scherm weergegeven. Wanneer iemand teletekst wilt oproepen gaat een decoder het signaal omzetten naar het teletekstbeeld zoals we dat allemaal kennen.

Hoe zet je teletekst ondertiteling aan?

Op veel Nederlandse zenders wordt ondertiteling uitgezonden via Teletekst. De ondertiteling roep je op via teletekstpagina 888. Open teletekst en ga met de cijfertoetsen van je afstandsbediening ga je naar pagina 888. De ondertiteling verschijnt op beeld wanneer dit aanwezig is.

Hoe zet je teletekst ondertiteling uit?

Heb je de ondertiteling in beeld? Dan zet je de ondertiteling uit door op de teletekst knop op je afstandsbediening te drukken. De ondertiteling zal dan verdwijnen.